Duon föreläser flitigt runt om i hela Sverige för skolungdomar, högskolor, kommuner, politiker, företagare och myndigheter. Utöver sina föreläsningar modererar de även seminarium.
Ångestpodden blev snabbt väldigt uppmärksammad för sitt tydliga och ibland ganska roliga språk trots ett tungt och svårt ämne. Ida och Sofie har sedan starten blivit nominerade och tilldelade flera prestigefyllda priser för sitt arbete med att lyfta dessa oftast tunga och jobbiga frågor och samtal på ett lättsamt och stundtals humoristiskt sätt, för att fler ska vilja och kunna ta dom till sig.
Vi borde vara lyckliga – Ångestpoddens bok
Idag ser vi en lavinartad ökning av psykisk ohälsa bland unga människor. Dagens unga vuxna har kallats för ”Generation ångest” – hur kan det ha blivit så? Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg reflekterar i boken ”Vi borde vara lyckliga” över de orosmoln som präglat samtalen med deras gäster i Ångestpodden sedan starten 2015.
”Förr eller senare känner du igen dig” – föreläsning med Ångestpodden
Den här föreläsningen handlar om att vara ung vuxen i Sveriges hårda sociala klimat och om samtiden vi lever i idag. Bidrar den till ökad psykisk ohälsa? Vad är psykisk ohälsa, egentligen?
Genom egna erfarenheter berättar Ida och Sofie hur det är att plötsligt drabbas av psykisk ohälsa, men också om hur det är att stå bredvid som anhörig eller vän. I humorns tecken berättar de om vad som borde göras för att få fler att våga prata om psykisk ohälsa. Varför känns det så enkelt att berätta för sina vänner eller kollegor att man sitter inne med århundradets förkylning, men så svårt att berätta att man mår dåligt i själen?
Föreläsningen passar för både unga och vuxna. Ida och Sofie föreläser för såväl gymnasieelever, föräldrar och företag som för personer som på olika sätt arbetar med och för ungdomar, såsom kuratorer, poliser, fältgrupper, politiker, SKR m.fl.
Självklart finns det också tid för frågestund efter föreläsningen!
Ångestpodden LIVE!
Ångestpodden LIVE innebär ett samtal mellan Ida och Sofie – med gäst om så önskas, och gärna att publiken är involverad – om psykisk ohälsa, ångest eller ett specifikt ämne. Samtalet sänds inte ut i Ångestpoddens kanaler, utan materialet är exklusivt för åhörarna.
Ångestpodden som moderatorer
Ida och Sofie kan anlitas att moderera. De har bl.a. modererat seminarium i Almedalen tillsammans med Fonden för psykisk hälsa och 1,6 miljonersklubben. Med stor kunskap i barn och ungas psykiska hälsa, egna erfarenheter och en angelägen vilja att förändra och förbättra leder Ida och Sofie både deltagare och publiken genom samtal, frågor och diskussioner på ett seriöst men samtidigt humoristiskt sätt.
Från podcast till Sveriges riksdag – ny föreläsning om opinionsbildning och om hur man driver ett förändringsarbete genom sin plattform. Hur skapar man opinion i dagens samhälle? Hur kan man använda sin plattform i ett förändringsarbete? Sedan första avsnittet av Ångestpodden, som släpptes i januari 2015 har Ida och Sofie samlat på sig berättelser ifrån verkligheten. En del korta om ett vårdbesök som inte kändes bra, andra längre livsberättelser. Vad gör man med alla dessa vittnesmål? Hur kan man använda alla erfarenheter för att bidra till en samhällsförbättring? Inför valet 2022 lanserade Ångestpodden kampanjen 3 minuter, med syfte att förändra skollagen. Mindre än 1 år senare föreläste duon i riksdagen och fick lämna över en namninsamling med över 21.000 namnunderskrifter till statsministern. Hur gick det till, egentligen?

Sociala medier: