“Att dela med sig av kärleken till mat och ingjuta självförtroende i köket.”
Johanna Westman inledde TV-karriären tidigt 90-tal. Det började med musik och Johanna har, via en uppsjö av program bl.a. Melodifestivalen, landat på sin nuvarande och rätta plats: vid spisen! Idag driver Johanna Mosebacke Matstudio – en kurs- och eventlokal på Södermalm, och lagar mat i SVT:s Gokväll sedan 12 år och syns i lördagsunderhållningsprogrammet Muren, bland annat.
Sedan kokboksdebuten med ”Första kokboken” 2000 har Johanna skrivit ca 20 kokböcker (!), varav de flesta har fokus på familj och barn. Den första boken sålde i en upplaga på över 100 000 ex, så det är många som har vuxit upp med Johannas recept, tips och råd för att bli en självständig och kompetent kock.
Johannas driv är just det: Att dela med sig av kärleken till mat och ingjuta självförtroende i köket.
Samarbeten med rörelsen ”Allebarnsrätten”, ”En frisk generation” och andra främjare av god mat och hälsa för barn har varit viktiga och uppdragen på scen de senaste åren har oftast handlat om mat, hälsa och kreativitet i köket.
Sidoprojekt är också barnmusik-gruppen ”Johanna och Kökskvartetten” med låtar om mat och recept, och pannkaksstekning på scen, samt ett 30-tal ljudböcker.
Boka Johanna för moderatorsamtal, konferenciersuppdrag och föreläsningar – med eller utan livematlagning på scen.