Eddy Bengtsson

Eddy Bengtsson är brottare på elitnivå med VM-guld i två klasser två år i rad.

Nyhet! Eddy återigen världsmästare!

Han har gjort det igen och denna gång för sista gången. Han avslutar sin fantastiska brottningskarriär med ytterligare ett VM-guld. Läs mer om tävlingen här. Stort grattis Eddy!

Brottning har varit Eddys liv sedan han som femåring första gången satte foten på mattan och meritlistan inom sporten är lång; kontinuerlig medverkan i svenska landslaget under 15 år och har deltagit i flera SM, EM och VM. Under OS 2000 och 2004 var han aktiv idrottare och vid OS 2008 fick han det prestigefyllda uppdraget att vara expertkommentator. 2021 och 2022 tog han VM-guld i både grekisk-romersk stil och fristil och avslutade karriären hösten 2023 med ett sista VM-guld i Grekisk-romersk stil.

Förutom brottningskarriären har Eddy gjort en mängd uppdrag för både radio och tv som varit mycket uppskattade. Hans kunskap inom träning, kost och hälsa har gett honom uppdrag som personlig tränare i två säsonger av Supercoachen på Kanal 5. Under flera år drev han ett eget gym i Göteborg där han hjälpte klienter till en sundare livsstil.

Som en av Gladiatorerna i TV4, El Gringo, blev han snabbt barnens favorit och det har gjort att han i flera år medverkat i Barnens hinderbana som gått på turné över hela landet. I Kanal 5 vann han tillsammans med Yvonne Ryding tävlingen Polisskolan och han har också varit programledare för sin egen radioshow på Pirate rock där han intervjuar olika personer om träning och deras liv.

Hans typiskt göteborgska sätt gör att han är en lättillgänglig och omtyckt medverkande i mediaproduktioner och som föreläsare. Att jobba för utsatta barn tillsammans med bland annat Barncancerfonden, Min stora dag och Fighterhjälpen ligger honom varmt om hjärtat.

Eddy kan anlitas som föreläsare, personlig tränare, inspiratör och vilket uppdrag han än får så tar han sig an det med ett gött, göteborgskt humör!

Bl a Tävlingsfakta brottning Eddy Bengtsson:

  • Representerade Sverige under två olympiska spel i grekisk-romersk stil i den tyngsta viktklassen (Sydney-OS år, 2000, och Aten-OS, 2004)
  • 13 SM-guld.
  • JEM-guld (1999).
  • Två guld Veteran-VM grekisk-romersk stil (2015, 2016).
  • Dubbla guld Veteran-VM grekisk-romersk stil och fristil (2021, 2022)
  • Tilldelats Ivars guldsko som Sveriges bästa brottare alla kategorier.
  • Kuriosa: Varit med i amatör-VM i sumobrottning och placerat sig 5:a av 79 deltagare vilket hjälpte Sverige till en 11:e plats i lagtävlingen.
  • Årets Fyrstadsprofil 2022

Sociala medier:

Skicka intresseanmälan för Eddy Bengtsson