Fanna Ndow Norrby

Fanna Ndow Norrby
Foto: Alison De Mars
Programledare och författare med unika kommunikativa grepp.

Fanna Ndow Norrby har sin bakgrund inom kommunikation och har kombinerat dessa färdigheter med områden som engagerar henne. Fanna driver idag produktionsbolaget AF Produktion tillsammans med kusinen och poddkollegan Amie Bramme Sey. Fram tills hösten 2022 hördes Fanna i podden Raseriet men den har nu ömsat skinn och heter numera Amie & Fanna och handlar om relationer, kärlek och den evigt föränderliga jakten på lycka!

I egenskap av sin tidigare medverkan i Raseriet är Fanna tongivande inom ämnen som populärkultur och samhällsanalys utifrån en feministisk och antirasistisk analys,. Fanna startade instagramkontot Svart Kvinna (2014) och gav därefter ut boken Svart Kvinna (NoK, 2015), en antologi som byggde på instagramkontot. 2019 satte Riksteatern upp pjäsen 24 timmar svart kvinna, i regi av Josette Bushell Mingo och med Fanna som manusförfattare. Fannas arbete med sitt kommunikativa grepp om intersektionalitet har beskrivits som en milstople inom svensk modern feminism.

På SVT har Fanna arbetat som både sociala medie-redaktör och programledare för exempelvis uppmärksammade We Can’t Do it, en dokumentärserie om utmattningssymtom hos unga kvinnor, och Amie och Fannas striptrip. Hon var även side-kick i två säsonger för SVT Kulturs då nystartade kulturprogram Kulturveckan.

Fanna läser även in ljudböcker, bland annat ”The Hate U Give” och ”Halva Malmö består av killar som dumpat mig”.

Fanna kan anlitas som moderator, föreläsare och manusförfattare.

Sociala medier:

Skicka intresseanmälan för Fanna Ndow Norrby