Henrik Borg

Henrik Borg är norrmannen som på sina första fyra år i Sverige blivit den största norska influencern i den svenska medievärlden.

År 2023 blev han top 200 på maktbarometerns lista över Sveriges mäktigaste TikTokare.

Henriks mediekarriär började på allvar då han 2018 var med i första säsongen av “Ex On The Beach Norge” där han blev hela Norges tittarfavorit. 

Med sin charmiga karaktär och rappa repliker passar han i vilket mediasammanhang som helst.

Henrik skrev även boken “Text on the beach” 2018, en skildring av hans egna tankar under deltagandet av Norges största skandal-reality. Boken gavs ut av Kagge Forlag, ett av Norges största bokförlag, och såldes i tusentals ex. 

Förutom böcker har Henrik även släppt musik. “High On Love” sålde guld i Norge. Henrik är signerad av Universal Norge.

Henrik har varit med i många norska realityprogram. Bland annat “Influenserne”, “Henrik och Aleks”, norska “Halva åtta hos mig” och senast en av Norges största program “Camp Kulinaris” där man fick se Henrik bli nära kompis med Ola-Conny från Ullared och tolk för Hollywoodfrun Maria Montazami.

Förutom reality har Henrik också varit skådespelare i NRKs stora humorsatsning “Orion” hösten 2023 i en central roll som rymdskurk.

Henrik har sedan 2020 varit tillsammans med den svenska influencern och stylisten Lisa Borg. De gifte sig i 2022. Paret hade sin egen reality show ”Kärlek över gränsen” 2021-2022.

Under sin tid i Sverige har han bland annat deltagit i det svenska programmet “Good Luck Guys” säsong 1, som han vann tillsammans med sin fru. Samt MFB “Gissa Norsken” på SVT.

Henrik har startat två bolag i Sverige. Viralsound AB som är en marknadsföringsbyrå med inriktning på musik och ett kepsmärke som heter ”Swedish Psycho”. 

Sociala medier:

Skicka intresseanmälan för Henrik Borg