Joacim Cans

Joacin Cans
Foto: Robert Eldrim, Medljus
Joacim Cans är sångare och låtskrivare i heavy metal-bandet Hammerfall.

Bandet har sålt över två miljoner album och turnerat fem varv runt jordklotet. Hammerfall har fått tre guldskivor och har toppat den svenska albumlistan lika många gånger. De har vid ett flertal tillfällen varit nominerade till musikpriset Grammis både i Sverige och Tyskland, samt till Regeringens Exportpris 2008.

Joacim deltagit i bl a. Melodifestivalen och Sveriges Radio och även varit domare och expert i TV4:s stora underhållningssatsning Stjärnornas stjärna!

2008 slog Joacim Cans igenom med dunder och brak i TV4s storsatsning Körslaget. I juni 2010 fick han den stora äran att sjunga på Bröllopskonserten i Ockelbo med anledning av det kungliga bröllopet. Joacim har tillika figurerat i program och produktioner som Rhapsody In Rock, Så ska det låta, Doobidoo, Extra Extra, Hells Jingle Bells och Nyhetsmorgon. I Rock of Ages debuterade Joacim även på musikalscenen i rollen som Dennis Dupre. Hösten 2016 står Joacim återigen på teaterscenen där han bjuder publiken med på en tidsresa till åttiotalet i den hyllade arenaturnén Rock of 80’s. En mycket uppskattad föreställning som strax därpå följdes upp av den egenskrivna jukebox-musikalen tillika julshowen Viva Mas Vegas, vilken Cans också frontade. Det händer även att han dyker upp som konferencier och föredragshållare.

Tillsammans med det svenska damlandslaget i Curling spelade HammerFall in en specialvideo till låten Hearts On Fire inför OS i Turin 2006. Även under OS 2010 användes låten och uppmärksammades av den amerikanska tv-kanaljätten CNBC. 2006 specialskrev också HammerFall en låt, The Fire Burns Forever, till Friidrotts EM i Göteborg och ännu en video spelades in tillsammans med friidrottsstjärnorna Kajsa Bergkvist, Johan Wissman och Robert Kronberg . Bandet framförde låten under invigningsceremonin inför 100 000 personer i publiken, samt 250 miljoner tv-tittare.

För mer information, besök Joacims hemsida.

Läs mer om Hammerfall här!

Sociala medier:

Skicka intresseanmälan för Joacim Cans