Jonas Karlsson

Ni känner igen honom från de största sportsändningarna, Vinterstudion och senast från de olympiska spelen, där han var programledare i Kanal 5:s studio.

OS-studion, tilldelades det prestigefyllda tv-priset Kristallen för bästa sportproduktion på Kristallengalan 2018. 

Jonas Karlsson är orädd, skarp, säker men alltid med glimten i ögat.
Med tusentals timmars direktsändning i ryggen har han all rutin som krävs för att vara en utmärkt moderator eller konferencier för alla typer av event.

Få har följt toppidrotten så nära som Jonas. Under nästan 20 år har jobbet tagit honom till över 60 länder. Han har varit på plats på åtta OS, nio Friidrotts-VM, otaliga skidmästerskap och två Fotbolls-VM. Han har träffat de största stjärnorna, både på och utanför arenorna, och kommenterat historiska händelser. Missa inte dokumentärserien ”Olympiska berättelser” på Dplay här!

Under tio år var han SVT Sports krönikör; uppskattad för sina vassa formuleringar, sin förmåga att vända på perspektiv, sticka ut och ställa frågor på sin spets.

Jonas tar ofta avstamp i idrotten, men överför resonemangen till andra områden, vilket ger lyssnaren behållning, oavsett om man är intresserad av sport eller inte.
Efter 17 år på SVT värvades Jonas våren 2016 till Discovery Networks för att leda kanalens OS-satsningar. Under vinter-OS 2018 var han kanalens ankare tio timmar per dag. Vid sidan av sportsändningar har Jonas även gjort nöjessatsningar som ”Superstars” och ”Vem kan slå Anja och Foppa” och flera prisbelönta dokumentärer.

Jonas är en påläst och flitigt anlitad moderator, konferencier och inspirationsförläsare som älskar ”live-känslan”. Jonas föreläsning ”En berättelse om framgång” tar avstamp i idrotten och har mod, innovation och varumärkesbyggande som grundtema och i kombination med alla upplevelser ”bakom kulisserna” från jobbet även fångar in ämnen som drivkrafter, mål och motivation. Med humor, skärpa och ödmjukhet tar sig Jonas an sin publik och bjuder på ett möte som sätter avtryck.

Sociala medier:

Skicka intresseanmälan för Jonas Karlsson