Kattis Ahlström

Kattis Ahlström är en av våra största TV-personligheter och en mycket uppskattad och engagerad föreläsare, moderator, konferencier och debattledare.

Kattis Ahlström är en av våra största TV-personligheter och en mycket uppskattad och engagerad föreläsare, moderator, konferencier och debattledare.

Kattis Ahlström, en av våra största TV-personligheter, har varit programledare för många olika TV-program, däribland Melodifestivalen, Uppdrag granskning, TV-huset, Eurovision Song Contest, Seniorsurfarna, Muren och Nyhetsmorgon och Arvinge okänd, vilket var nominerat till Stora Journalistpriset 2018 i kategorin ”Årets berättare”. Kattis var SVT:s julvärd 2018 och när SVT fyllde 60 år firades det bland annat med ett två timmars långt jubileumsprogram där Kattis var en av programledarna som ledde oss igenom 60 års television. Kattis har tilldelades Kristallen för årets kvinnliga programledare, och har även själv lett den prestigefyllda Kristallen-galan.

Kattis har hörts i program såsom Morgonpasset och Ring P1 och i poddarna Swedishness och Mod, framtidens ledarskap. Utöver detta har Kattis varit chefredaktör på IcaKuriren och startat och drivit månadstidningen ”Kattis & Company”. Kattis Ahlström har ett stort socialt engagemang i flera välgörenhetsorganisationer.

Med trygg hand och med sitt gedigna engagemang för sitt uppdrag, med sin breda allmänbildning och med varm humor är Kattis flitigt anlitad som moderator, konferencier, föreläsare och debattledare.

Kattis är också författare. Här kan du läsa Kattis Ahlström romandebut I hennes skor!

Nedan ett urval av Kattis föreläsningar:

Kommunicera med lust och självförtroende

Att behärska kommunikation är något av det viktigaste som finns idag både som chef, medarbetare och även i privatlivet. Chefer har gått från att vara styrande till ledande och inte sällan arbetar man genom olika processer tillsammans med sina medarbetare. Vi lever dessutom i ett samhälle med stort tryck på förmågan att göra sin röst hörd och kommunicera sitt budskap.

Kattis har den unika kombinationen av lång erfarenhet som programledare i TV och radio samt av att leda organisationer och företag. Som utbildad journalist är hon expert på samtalsmetodik och intervjuteknik. Hon har stor scenvana och har coachat ett flertal personer som både uppträder i media men även behöver utvecklas som talare/föreläsare/chef.

I föreläsningen ”Kommunicera med lust och självförtroende” får du en handfull råd och tips om hur du kan hitta ditt eget personliga sätt att kommunicera på med tydlighet och självförtroende. Du får även ökad kunskap om vikten av närvaro och om hur du kan få syn på dina egna och andras förmågor för en mer framgångsrik kommunikation.

Kattis skräddarsyr mediaträning, facilitering och budskapsträning

Mediaträning och samtalsträning

Att kunna svara på frågor och ställa rätt frågor är avgörande i många situationer. Både i mediala sammanhang men även på möten, konferenser, medarbetarsamtal eller i konflikter på arbetsplatsen. Kattis har lång erfarenhet av samtalsmetodik och intervjuteknik. Hon har stor scenvana och har coachat ett flertal personer som både uppträder i media och behöver utvecklas som talare/föreläsare/chef.

Facilitera ledningsgrupper

Har din ledningsgrupp svårt att fatta beslut eller har ni svårt att hitta kreativitet och handlingskraft? Vill ni bli bättre på att kommunicera med varandra och med medarbetarna? Kattis hjälper er att hitta ett mer effektivt och strategiskt sätt att arbeta tillsammans på.

Bli en bättre talare/presentatör/chef

Många har ett yrke idag som kräver att man behöver tala inför grupp och/eller göra informationsfilmer på såväl intern som extern webbplats. Under en dag tar Kattis sig an grupper från 1–10 personer för att utveckla förmågan att få fram ett budskap på bästa sätt. Genom roliga och utvecklande övningar både framför och bakom kameran, kan Kattis garantera en klar utveckling på bara några timmar! I dagen ingår även ett teoretiskt block om kommunikationsteknik.

Sociala Medier:

Skicka intresseanmälan för Kattis Ahlström