Lotta Bromé

Lotta Bromé är en av Sveriges mest omtyckta och prisbelönta radioprofiler.

Lotta Bromé är en av Sveriges mest omtyckta och prisbelönta radioprofiler. 

Lotta är programledare för ”Lotta Bromé på Mix Megapol” – en radioshow med gäster och dagsaktuella ämnen som sänds kl 16.00-19.00. 

Lotta har under många år varit en uppskattad programledare i såväl tv som radio. Hennes förmåga att samtala med såväl kända som okända har bland annat resulterat i en daglig miljonpublik med Sveriges Radios ”P4 Extra” och vinst av radiopriset ”Sveriges bästa programledare” åtta år i rad!

Lotta Bromé är uppvuxen i Skövde och hon inledde sin radiokarriär på lokalradiostationen P4 Skaraborg. Där hade hon, parallellt med gymnasiestudier, program en gång i veckan och på alla lov. Efter en kort sejour i Kanada flyttade Lotta till Stockholm – och resten är radiohistoria.

Efter att ha varit reporter och producent för bland annat Kjell Alinge och Eldorado fick hon så småningom sommarvikariera för Ulf Elfving och hans ”Efter Tre” med sitt ”Café Bromé”, något som gav henne Expressens Stora Radiopris 1989. (Så småningom blev hon också programledare för aktualitetsprogrammet ”Efter Tre”.)

Under fyra år reste hon sommartid Sverige runt och ledde ”Sommartoppen” tillsammans med Anders Lundin. Hon startade ”Klang & CO” tillsammans med bland andra Erik Blix och Kerstin Behrendtz – som innebar ett nytt sätt att tilltala lyssnarna i radio.

Under åren har Lotta Bromé arbetat i samtliga kanaler på Sveriges Radio, där hon jobbade på samhällsredaktionen och med program som Studio Ett, Tendens och Filosofiska rummet. Dessutom jobbade hon på Radiosporten under två år. 2017 valde Lotta Bromé att avsluta sitt jobb på Sveriges Radio – efter nio år med P4 Extra varje eftermiddag.

Lotta Bromé har bland annat lett sändningar från kungliga bröllop och dop. Hon har även bevakat flera val i Sverige, men också i USA, Storbritannien och Frankrike.

I SVT har vi bland annat kunnat se henne som medverkande – och vinnare – av ”På Spåret” tillsammans med Carl Jan Granqvist. Hon har lett ”Söndagsöppet” och blev 2003 den första julvärd att ta över efter Arne Weise. Hon har också turnerat med ”Diggiloo”, skrivit en bok om, och gjort en scenshow tillsammans med, Lill-Babs.

Med sin nyfikenhet, respekt och värme är Lotta Bromé en uppskattad programledare, men också moderator. Hon har bland annat hållit i RFSU-dagar, haft heldagar med Karlstad Kommun, Lidköping och Blekinges Idrottsförbund. Även kick-offs och middagsvärd för företag.

Lotta Bromé gör också företagspoddar – till exempel ”Kopodden” för Växa som startades sommaren 2021. Den finns på Spotify – liksom intervjupodden ”Brevé Bromé”

Lotta Bromé kan bokas som intervjuare på företagsevent, samtalsledare och moderator/konferencier på exempelvis kommundagar. Med sitt engagemang och rättframma nyfikenhet får eventet en väl avvägd balans mellan humor och allvar.

Lotta Bromé kan också bokas tillsammans med Carl Jan Granqvist.

Skicka intresseanmälan för Lotta Bromé