Marko Lehtosalo

Sverige knockade av ”Marko & Irma”!

En av vår tids stora underhållare och glädjespridare i tv och radio

Marko Lehtosalo är en mycket erfaren, mångsidig och framgångsrik artist inom musik- och underhållningsindustrin i Sverige. Han är känd för sin energifyllda och humoristiska musik som ofta innehåller inslag av rap och popmusik, sitt engagemang för välgörenhet och sin karisma på scen och i TV-rutan.

Marko Kristian Lehtosalo, föddes den 1 januari 1975 i Lahtis, Finland, och flyttade till Sverige som barn. Han började sin karriär som rappare under namnet Markoolio på 1990-talet, men slog igenom på allvar i början av 2000-talet med hits som ”Sommar och sol”, ”Ingen sommar utan reggae” och ”Vi drar till fjällen”. Sedan dess har han fortsatt att producera musik och uppträda på scen, samtidigt som han har gjort sig känd som programledare för TV-program som ”Big Brother” och som vinnare av ”Let’s Dance”. Nu har Marko och hans mamma Irma tagit hela svenska folket med storm med TV-programmet ”Marko & Irma” som hade premiär på TV4 i januari 2023. Hösten 2023 klev Marko även in som ny programledare för ”Smartare Än En Femteklassare” och som kan ses här!

Marko är också känd för sitt engagemang för välgörenhet, särskilt för att stödja barn och ungdomar. Han har varit ambassadör för organisationer som BRIS och SOS Barnbyar, och har själv grundat en organisation som heter Markoolio Foundation.

Alla bokningar av Markoolio som musikartist sker via Dennis Karlsson på United Stage.

Skicka intresseanmälan för Marko Lehtosalo