Mattias Nordkvist

Mattias Nordkvist är en svensk skådespelare och regissör, utbildad vid teaterhögskolan i Malmö.

Mattias är bosatt i Göteborg och tillhör Göteborgs Stadsteaters fasta ensemble, där han medverkat i framgångsproduktioner som I väntan på Godot, En handelsresandes död och Natten är dagens mor.

Vanligtvis ser man Mattias Nordkvist på teaterscenen, men hårt arbete och en enastående färdighet som skådespelare har nu lett till att Mattias landat flera tunga tv-roller. Bland annat i den hyllade dramaserien Vår tid är nu och Vi i villa; en måste se-serie på Discovery regisserad av Henrik Schyffert.

På film och tv har han även medverkat i bl.a. Sommaren 85, White Wall, The Wife, Molanders och Happy End. Under 2021 medverkade Mattias i SVTs serie Snöänglar, som blev uttagen till Berlinale Series samt Helena Bergströms långfilm Dancing Queens på Netflix.

Som regissör har Mattias Nordkvist iscensatt pjäser som Stenen, Främlingen, Leka med elden, Om det dom gjorde och Barnen. Samtliga har tagit emot otroligt väl av både press och publik.

Mattias har spelat musik och skrivit låtar sen han var femton år och har nyligen släppt en skiva. Hans plattor finns i hans namn på Spotify och kan lyssnas till här.

Mattias har vid flera tillfällen varit programledare för Karlavagnen i P4.

Mattias tilldelades Lars Lassgårds-stipendiet 2007, ett pris som delas ut till unga teaterelever i Malmö som visar talang för karaktärsskådespeleri. 2019 fick han mottaga Stena Stiftelsens kulturstipendium och blev även utsedd till årets profil på Riagalan. Samma år var Mattias även nominerad för en kristall i kategorin Bästa manliga skådespelare.

Mattias kan bokas som skådespelare och regissör för film/tv-uppdrag men även som konferencier och föreläsare, sångare och programledare för radio och tv.

Sociala medier:

Skicka intresseanmälan för Mattias Nordkvist