Parisa Amiri

Parisa Amiri är programledare, journalist och kulturexpert.

Parisa Amiri är programledare, journalist och kulturexpert med en personlig, humoristisk vinkel och utomordentlig koll!

Med sin unika förmåga att kombinera humor med skarpsinne är Parisa Amiri välkänd för svenska folket, bland annat på grund av sin fenomenala medverkan i prestigefyllda ”På Spåret”, som hon vunnit två gånger, tillsammans med historikern Gunnar Wetterberg, men också som programledare för en lång rad program i TV och radio, som exempelvis Kristallen på SVT, Tolvslaget på Skansen, Guldbaggegalan och En kväll för Iran. 

Parisa leder de stora sändningarna – helt på egen hand som Guldbaggegalan eller gemensamt som vid Kristallen – med skicklighet, kunskap och stor entusiasm. Hon hörs också regelbundet som nyhetskommentator och pratar samhällsaktuella frågor i både poddar och intervjuprogram.

Tidigare har Parisa programlett det hyllade ”Parisa pratar Metoo med killar” och kultur- och samhällsprogram som ”Babel Bio”, den egna talkshowen ”Edit: Parisa Amiri” med aktuella gäster och ämnen, intervjuprogrammet ”Kvartsamtalet” och ”Talkshow i P1” under våren 2023. Parisas kultur- och samhällsfokus som etablerades som kringresande reporter i SVT:s kulturmagasin Kobra.

Parisa har en unik förmåga att kombinera humor med skarpsinne, men hon har också ett genuint engagemang för utsatta grupper i samhället. När hon var sommarvärd i P1 2021, pratade hon bland annat om #metoo,rasism och utanförskap. I Musikhjälpen 2022 var det Parisa som med djupt engagemang var resande reporter till Rwanda med rörande och tunga historier under temat ”för en tryggare barndom på flykt från krig”. 

Parisa är en efterfrågad, populär, erfaren och tung profil i podcastvärlden med program som ”Diktatorer” och ”Brita och Parisa”. Under hösten 2023 är Parisa aktuell med en ny podcast.

Parisa bokas som moderator, konferencier och föreläsare! Parisa har förberett och lett stora galor och håller regelbundet i evenemang och samtal i både breda och smala ämnen med en personlig, humoristisk vinkel och utomordentlig koll.

Skicka intresseanmälan för Parisa Amiri