Rickard Olsson

Rickard Olsson är idag en av landets populäraste programledare och känns igen från SVT-program som ”Vem vet mest”, ”Sommarkväll” och ”Wild Kids”. I etern kan man höra Olsson i Star FM

Rickard Olsson är idag en av landets populäraste programledare och känns igen från SVT-program som ”Vem vet mest”, ”Bingolotto” och ”Wild Kids”. I etern kan man höra Olsson i Star FM.

Tidigare har Rickard varit programledare för Söndagsöppet i SVT tillsammans med Lotta Engberg, Nyhetsmorgon i TV4 och Melodifestivalen. Varje dag, fem dagar i veckan under hela tio år mellan 2008 – 2018, ledde Rickard Vem Vet Mest på SVT. Imponerande 1500 program blev det!

Rickard Olsson har lett prestigefyllda galor som Aftonbladets TV-pris 2006 och TV-priset Kristallen, 2007 tillsammans med Ann Söderlund samt 2009 då han ledde galan själv. Rickard var också värd för invigningen av Solheim Cup 2007 från Torget i Halmstad, inför 390 miljoner TV-tittare världen över via bland annat CNN International och Golf Channel.

Under många år har Rickard anlitats som moderator och konferencier för flera av dom största företagen i Sverige och Norden samt av institutioner som Landsting, kommun och Eu-kommissionen. Med sin rika erfarenhet och bredd har han skapat sig en bra verktygslåda för att professionellt sy ihop ett heldagsevenemang och kan tack vare sin kunnighet och rutin både reflektera, vara underhållande och intressant.

I februari 2018 utsågs Rickard Olsson till Årets Moderator 2017 på Talargalan med den fina och exakta motiveringen:

”Med värme och glimten i ögat fångar denna rutinerade moderator publikens uppmärksamhet. Han har lång och gedigen erfarenhet och är oerhört uppskattad av alla typer av publik. Hans personlighet och imponerande allmänbildning gör att han passar lika bra som underhållande konferencier i festliga sammanhang som seriös moderator och debattledare.”

Nyfiken på att boka Rickard Olsson? Eller veta mer? Hör av dig till oss!

Sociala medier:

Skicka intresseanmälan för Rickard Olsson