Staffan Olsson

Staffan Olsson är en av Sveriges i särklass mest respekterade och meriterade lagidrottare.

Han har två VM-guld, fyra EM-guld, tre OS-silver, ett VM-silver, två VM-brons och fyra tyska mästerskap som spelare samt OS-silver och tre SM-guld som tränare i bagaget. Staffan har varit assisterande tränare för det franska storlaget Paris Saint-Germain, förbundskapten för Sveriges herrlandslag i handboll mellan 2008-2016 samt sportchef på amerikanska handbollsförbundet.

Med sin utpräglade vinnarinstinkt och långa karriär har Staffan samlat på sig stor erfarenhet både vad gäller vikten av att samarbeta och att det finns fler än ett sätt att uppnå framgång.

Staffan är en kunnig inspiratör vars föreläsningar riktar sig lika mycket till organisationer och förbund inom sportvärlden som till företagsledningar och bolag inom näringslivet.

Från missat VM till OS-silver på 45 dagar

Som förbundskapten för det svenska handbollslandslaget lyckades Staffan att ur ett nederlag – missat VM – samla kraft för att få samma spelare att 45 dagar senare ta ett silver vid London-OS. I denna föreläsning pratar Staffan om vad som händer i en grupp vid motgång och hur man med inspiration och vägledning kan vända motgång till framgång när ”laget” är viktigare än ”jaget”.

Min filosofi – hur man blir en ledare, inte en chef

Med alla sina idrottsliga erfarenheter i bagaget har Staffan Olsson samlat på sig en enorm kunskap om ledarskap såväl på som utanför handbollsplanen. Staffan är aktuell med en föreläsning som riktar in sig på ledarskap och de olika filosofierna som han stött på genom sina aktiva år inom världshandbollen. Med utgångspunkt ur Staffans idrottskarriär tar han med sina åhörare på en resa med berättelser om ledarskap, vilka lärdomar som vi kan ta med oss i vardagen och givetvis levererar Staffan handfasta tips om hur vi envar kan bli bättre ledare.

Skicka intresseanmälan för Staffan Olsson